Springvossen

Springvossen 24 september | Krijn de Koning

Gast: Krijn de Koning, beeldend kunstenaar

In deze aflevering gaat Robert van Altena in gesprek met Krijn de Koning over twee tentoonstellingen: Provisional een tentoonstelling met beelden bij galerie Slewe (te zien tot en met 5 oktober 2024)

&

A place of darkness and light. Krijn de Koning en Armando in de Elleboogkerk bestaat uit een autonome installatie van Krijn de Koning die de structuur vormt waarin een tentoonstelling van werk van Armando een plaats krijgt. De Koning stelde ook de Armando tentoonstelling samen. Hij maakte hiervoor een selectie uit de Armando-collectie van Museum Flehite. A place of darkness and light is tot en met 5 januari 2025 te zien in de Elleboogkerk te Amersfoort. Museum Flehite i.s.m. Kunsthal Kade.

Foto: Krijn de Koning, Blocks (Provisional) (2024), (fotografie Peter Cox). Courtesy: Krijn de Koning & Galerie Slewe


<< volgende aflevering: Hans Hoekstra

<<  programma-overzicht september

>> volgende aflevering: Maria Roosen

>>  programma-overzicht oktober

<>  alle afleveringen

Op Spotify & Soundcloud is een speellijst te vinden met een ruime selectie van de afleveringen van Springvossen. Springvossen is ook te beluisteren op Salto Amsterdam.


EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA 

CONTACT: SPRINGVOSSEN[at]GMAIL.COM

INSTAGRAM / FACEBOOK


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records)

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?