Amsterdam verliest in eigen huis finale Euro Hockey League

Het had de de kers op de taart moeten worden. De hockeyers van Amsterdam maakten kans de tripple binnen te slepen. Na het landskampioenschap in de zaal en op het veld, was vanmiddag de mogelijkheid voor de eerste keer de beste van Europa te worden. In het Wagenerstadion speelden de mannen van Taco van den Honert de finale van de Euro Hockey League tegen het Duitse Uhlenhorster HC. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. En ook in de verlenging werd er niet gescoord. Via penalty shoot outs werd de strijd beslist. Met 4-3 veroverden de Hamburgers de felbegeerde titel van de EHL en moest AHBC Amsterdam genoegen nemen met de zilvere medaille.

Verslaggeefster Amber Roner was in het Wagenerstadion en sprak na afloop met vier van de spelers van Amsterdam en met trainercoach Taco van den Honert.

Taco van den Honert is bottom line tevreden over het seizoen en gaat volgend jaar voor goud in de EHL.

Keeper Klaas Veering hangt zijn hockeystick aan de wilgen, maar heeft veel mooie herinneringen aan dertien seizoenen onder de lat bij Amsterdam.

Floris Evers is realistisch over het verlies tegen het Duitse Uhlenhorster HC.

Valentin Verga baalt van het verlies in de EHL finale, maar is best blij met het seizoen van Amsterdam.

Mirco Pruyser blikt terug op zijn seizoen en vertelt wat hij geleerd heeft van de vertrekkende spelers Kristiaan Timman, Geert Jan Derikx en Klaas Veering.

Amsterdam en UHC aan elkaar gewaagd
Strafcornerspecialist Taeke Taekema maakte in de 21ste minuut de 1-0. In de 26ste minuut was het Niklas Bruns  die via een counter Klaas Veering wist te passeren. Maar de uitbundige meegereisde Hamburgse supporters waren snel weer stil. Twee minuten later bracht Floris Evers met een rush een een vernietigende push Amsterdam weer op voorsprong: 2-1. Dat was ook de ruststand. Het derde kwart werd Amsterdam steeds meer in de verdediging gedwongen. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. In de 58ste minuut was het Marco Miltkau die UHC weer langszij bracht en zorgde voor de verlenging van het duel.

In de twee keer vijf minuten verlenging kreeg UHC nog twee strafcorners, maar Klaas Veering stond goed en wist beide te keren. Aan de kant van Amsterdam probeerde Taeke Taekema van achteruit met lange ballen de spitsen te bereiken, maar een doelpunt werd niet gemaakt. Beide teams maakte zich op voor de penalty shoot out. Jan Willem Buissant, Valentin Verga, Robert Tigges, Floris Evers en Billy Bakker waren de mannen die voor Amsterdam naar voren stapten. Ondanks goed keeperswerk van Klaas Veering, die zijn laatste wedstrijd onder de lat van Amsterdam stond, greep AHBC Amsterdam naast de titel. UHC wist twee shoot outs langs de doelman te krijgen, waar bij Amsterdam enkel Buissant wist te scoren. Met een eindstand van 4-3 gaat de EHL beker mee naar Hamburg en overheerste bij Amsterdam teleurstelling. De mannen kregen nog een staande ovatie van het publiek voor een prachtig seizoen. Maandag vertrekt het team in z’n geheel naar Ibiza voor vakantie.