What’s Cooking? Zalige Zalm voor de kerstdis

Tijdens de kerstperiode is het bedenken van een goed menu voor de feestdagen wel een van de grootste uitdagingen. Om je daarbij te inspireren, spraken wij met Bastiaan Doesburg, corporate chefkok van UMH Group, wat staat voor Uitsluitend Mooie Horeca, en Maison de George.

Luister hier naar smaakmakende tips en ervaringen die Bastiaan met ons deelde:

Salmon Miso

Ingrediënten
• 1 kg Verse zalm rugfilet zonder vel en bruin vlees
• 400 gram Witte miso pasta
• 120 gram Zout
• 1 teentje knoflook
• 2 el honing
• 2 el olijfolie
• 30 gram Wasabi
• 3 stengels Lente ui
• 2 eetlepels Sesam zaadjes
• 5 stengels Korianderblad
• Limoen rasp van 1 limoen

Bereidingswijze
• Zalm inwrijven met zout, en drie uur trekken
• Zalm afspoelen met water en droog deppen
• miso pasta mengen met knoflook,olijfolie en honing
• zalm inwrijven met deze miso pasta en inrollen in plastic folie
• na 24 uur uitpakken en pasta afschrapen.
• De zalm rond torchen met een gasbrander, zodat hij licht verwarmd en verkleurd.
• Bestrooien met fijn gesneden lente ui, sesam zaadjes, koriander en zest.
• In plakken snijden en serveren met wat ingelegde gember en Wasabi

Bijpassende wijn:
Een witte wijn uit de Moezel, Duitsland.
Van het huis Von Volxem.
Riesling, Alte reben, 2016, nog liever een oudere jaargang


More Berichten for Show: Scheltema Live

Comments are closed.