What’s Cooking? – Konijn & Sobrasada

Elke week vertelt een chef wat voor gerechten hij het liefst klaarmaakt en wat hij zelf het liefste eet.
Deze week hebben wij aan de telefoon de chef van de Ysbreeker; Goran Lukovic.

De IJsbreeker opende in 1702 zijn deuren aan de Weesperzijde. Het café-restaurant is vernoemd naar de ijsbreker die er destijds voor de deur lag. ‘s Winters baande deze zich een weg door het ijs van de Amstel naar De Vecht en zorgde hiermee voor vers water. Nu, meer dan 300 jaar later, kun je er nog steeds terecht voor een hapje & een drankje, en voor een glas vers water.
Goran Lukovic vertelt over zijn werk, favoriete gerechten én geeft ons een heerlijk recept.

Luister hier het hele interview:


Tam konijnenbout met Sobrasada

Ingrediënten

1 dl                 Olijfolie
2 st                  Ui
5 teen              Knoflook
1/2 eetl.           Harissa
200 gr             Sobrasada
1/2 eetl            Ras el hanout
1/2 eetl.           Komijn
1/2 eetl.           Suiker
1 ½ kg             Gepelde tomaat in blik
1 liter              Groenten bouillon
40 gr               Verse koriander
40 gr               verse munt
4                       Tamme Konijnen bouten
Zout en peper

Bereiding:

Smoor de uien en de knoflook in de olie. Voeg de sobrasada toe en zet aan. Voeg de specerijen erbij en rustig laten pruttelen.
Draai de gepelde tomaat in een blender samen met de groenten bouillon en voeg toe aan de sobrasada mix.
Als laatste de fijngesneden kruiden toevoegen, doorroeren en dit alles rustig aan de kook brengen.
Konijnen bouten zout en peperen en deze in de saus leggen en dit gedurende 5 kwartier zachtjes laten sudderen.

Bijpassende wijn
Zweigelt van Thomas Lehner No. 2
Dit is een rijpe volle wijn met een winterse stijl en heeft een houtrijping van 6 maanden op frans eiken.

 

 

 

 

Comments are closed.