De chef van Le Grand in Amsterdam, Joris Bijdendijk, zit bij de zes finalisten die vechten om de Bocuse d’Or Nederland, onderdeel van de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld, dat schrijft Het Parool vandaag. Als hij wint mag hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Bocuse d’Or Europe in mei 2014 en mag hij misschien daarna wel meedoen aan de wereldfinale.
Op 1 oktober a.s. worden de finalisten door een vakjury beoordeeld op hun culinaire prestaties en werkwijze. Tijdens de wedstrijd mogen de deelnemers zich laten assisteren door een leerling-kok. Naast Bijdendijk zijn de finalisten afkomstig uit Friesland, Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland.
In de jury zitten sterrenchef Jonnie Boer van de Librije in Zwolle, André van Doorn, patron cuisinier van restaurant Kasteel Heemstede, Marc Gulick, patron cuisinier van Bilderberg Landgoed Lauswolt en Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu in hotel Okura.