In een voormalige banketbakkerij aan de Marathonweg is restaurant Kiebêrt gevestigd. Een bijzondere plek: overdag zit je in een huiskamerachtige ruimte of op het prachtige terras koffie te drinken, te lunchen en te borrelen. En ‘s avonds kun je er heerlijk dineren. Kiebêrt is in korte tijd een populaire hangout in Zuid geworden, waar bovendien serieus gekookt wordt.
Wij spraken met de chefkok van Kiebêrt, Ard van Duyvenvoorde:
Marathonweg 2
1076 TE Amsterdam
020 – 8458283
Het recept van Ard:
Pasta arthuro ( voor 2 personen )
200 gr penne
1 doosje cherrytomaatjes gehalveerd
1 courgette in blokjes gesneden
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
100 gr. Droge worst in blokjes
1 kleine ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
Half bosje basilicumblaadjes
1 glas witte wijn
1 bol mozzarella in blokjes
2 eetlepels geraspte parmezaan
Olijfolie
-breng een pan met ruim water aan de kook
en kook daar de pasta in ruim water met zout beetgaar in af
– fruit in een tussentijd in een hapjespan de ui en knoflook in de olijfolie aan
– voeg de courgette, worst, tomaat en olijven toe en blus af met de wijn
– doe een deksel op de pan en laat stoven op laag voor tot de courgette zacht is
– voeg de pasta en basilicum toe en meng alles goed
– peper en zout naar smaak
– verdeel de pasta over de borden en garneer met de blokjes mozzarella en parmezaan