Niet iedereen zal het kunnen waarderen: op de gevel van Odeon aan het Singel prijkt een enorme foto van vijftien bij negen meter van twee gevilde konijnen. Chef-kok Ricardo van Ede houdt een van de konijnen trots vast. De ‘konijnenfoto’ werd in 2009 gemaakt door fotograaf Jan van Breda bij een interview met de chef in PS van de Week, dat meldt Het Parool.
De foto viel toen niet bij iedereen in goede aarde. Van Breda, die de konijnen op de markt kocht als rekwisiet voor de fotosessie: ‘Ik schrok me rot toen ik dat doek zag: die konijnen zijn wel drie meter groot! Ik vond het destijds ook al zo’n zielig gezicht. Ik heb de konijntjes na de sessie aan een bevriende kok gegeven en niet zelf opgegeten, want ik had ze al ongeveer namen gegeven’, zei hij tegen Het Parool. Van Ede wil wel iets teweegbrengen met de foto. ‘Veel mensen associëren vlees niet meer met een dood dier, terwijl dat het natuurlijk wel gewoon is. Een beetje hypocriet als vleeseters gaan zeuren dat ze kunnen zien dat hun stoofpot van dood konijn is gemaakt.’ Van Ede werkte eerder bij restaurant Neva in de Hermitage. Odeon is van dezelfde eigenaar horecabaas Paul Hermanides.