De multi-etnische mijter is bij de winkeliersvereniging Kalverstraat en Rokin niet bekend. Het was de vraag van AmsterdamFM n.a.v. de posters voor de extra koopavond voor Sinterklaas waarop de vertrouwde mijter van de Heiligman staat.
Het management van de Kalverstraat stuurt de redactie door naar Todosmedia in Amsterdam, verantwoordelijk voor de reclame uitingen in de winkelstraat.
Sebastiaan Lipp: ‘We hebben gewoon een passende stockfoto gekozen.’ De Andreaskruizen-mijter was hem tijdens de laatste intocht niet eens opgevallen. Dat de gemeente een afwijkende mijter laat dragen vanwege de multi-etnische samenleving in de hoofdstad is nieuw voor de reclameman.
‘Wel is Zwarte Piet bewust even buitenbeeld gelaten’;vervolgt Lipp. Dit omdat tijdens het uitwerken van het (druk)werk nog niet duidelijk was welke kant het op zou gaan met die uitingen.
Eerder in het nieuws
De goedheiligman draagt al een aantal jaar geen kruis meer op zijn mijter in Amsterdam vanwege de multi-etnische samenleving in de stad. Zo lezen we in Elsevier van november 2009. Maar in de Kalverstraat nabij de Heiligeweg – hoe kan het ook anders – komt een verslaggever van AmsterdamFM een aankondiging van de extra koopavond voor Sint Nicolaas tegen met een echte bisschopsmijter met kruis. Heeft de winkeliersvereniging bewust gekozen voor de oorspronkelijke out fit van de Goedheiligman op de kleine poster? Of was er geen passende foto van de multi-etnische mijter voorzien van drie Andreaskruizen voorhanden. Die vraag is met bovenstaande beantwoord.