1 maart 2021 at 00:01 Comments are Disabled
Na 10 jaar en 400 afleveringen van Springvossen deze maand een selectie uit het programma archief. Robert van Altena in gesprek met: Frits Scholten, Hans van den Berg, Germaine Kruip, Hein van Dongen en Fransje Killaars. . . . MAANDAG 1 MAART meer over deze uitzending Gast: Frits Scholten, hoofdconservator beeldhouwkunst,Read More
27 februari 2021 at 12:41 Comments are Disabled
Frits Scholten hoofdconservator beeldhouwkunst Rijksmuseum over een marmeren reliëf van beeldhouwer François Duquesnoy (1597-1643): Kinderbachanaal met bok (ca.1635)
20 februari 2021 at 23:40 Comments are Disabled
Ad de Jong over zijn nieuwe beeld ‘All rays on us’ dat dit voorjaar zal worden onthuld bij Kunstfort Vijfhuizen
17 februari 2021 at 13:40 Comments are Disabled
Nog geen jaar geleden liep ik meestal op hakken, had ik charmante jurkjes aan en waren mijn nagels verzorgd. Nu zit ik te typen met droge, wit verkleurde verfhanden, vol brandwondjes van haard, oven en verfbrander, en met gescheurde nagels. Om mijn billen spant een oude broek vol verfvegen die,Read More
17 februari 2021 at 11:32 Comments are Disabled
Godfried van Bouillon bakt Kaiserschmarrn voor Mardi Gras, of pannenkoekendag
13 februari 2021 at 01:02 Comments are Disabled
Gast: Stephan Keppel, beeldend kunstenaar. In deze aflevering van Springvossen spreekt Robert van Altena met Stephan Keppel over zijn boek ‘Soft Copy Hard Copy‘ en over de gelijknamige tentoonstelling bij Enter Enter. A Space for books. . . . . AmsterdamFM · Springvossen 400 Stephan Keppel . . Springvossen is ook als podcast teRead More
9 februari 2021 at 15:58 Comments are Disabled
Simone Carree kookt als Godfried van Bouillon de sterren van de hemel. Simpele gerechten, van ingrediënten die de meesten van jullie gewoon in je keukenkastje hebben staan. Uit alle windstreken, want Godfried is nou eenmaal een pelgrim. Wat kookt Godfried vandaag? Indiase garlic naan. Voor bij een lekkere curry, ofRead More
8 februari 2021 at 20:53 Comments are Disabled
Simone Carree kookt als Godfried van Bouillon de sterren van de hemel. Simpele gerechten, maar overweldigend lekker! Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de pepertjes toevoegen. Of de salie, in dit geval. Wat kookt Godfried vandaag? Een heerlijke armeluis parmezaan, of in een rijkere taal: pangritata! WatRead More
6 februari 2021 at 15:34 Comments are Disabled
Gast: Rini Hurkmans, beeldend kunstenaar. In deze aflevering van Springvossen bezoekt Robert van Altena kunstenaar Rini Hurkmans in haar studio voor een gesprek over haar presentatie ‹ Pietà. A reconsideration of a gesture ›. Wanneer de galeries hun deuren weer mogen openen zal dit werk weer te zien zijn bij Lumen Travo.Read More
5 februari 2021 at 12:37 Comments are Disabled
Godfried van Bouillon zwaait niet alleen de scepter in de soepketel, ook in de voorraadkast! Vandaag laat hij je horen hoe je shakshuka maakt.