Scheltema Live

AnneMarie Tiebosch: 50 jaar muziek in de Bijlmer

AnneMarie Tiebosch: 50 jaar muziek in de Bijlmer

22 december 2017 at 13:52 Comments are Disabled

De Bijlmer bestaat 50 jaar en dat wordt een jaar lang gevierd met een grote varieteit aan activiteiten. Wij spraken met AnneMarie Tiebosch, muzikaal opbouwwerker in de Bijlmer. Sinds 15 jaar beheert zij een muziekstudio in de plint van Florijn. Jaarlijks organiseert zij op het dak van Florijn het festivalRead More

Gezocht: nieuwe nachtburgemeester (m/v/x)!

Gezocht: nieuwe nachtburgemeester (m/v/x)!

21 december 2017 at 16:05 Comments are Disabled

Amsterdam moet na zes jaar op zoek naar een nieuwe nachtburgemeester. In januari wordt een  zoektocht gestart naar het nieuwe opperhoofd van de nacht. Iedereen maakt kans op de titel, als je maar binnen het profiel past. Met als belangrijkste eigenschap; actief zijn in het Amsterdamse nachtleven. Maar dat zalRead More

Een Oosterse Kerst

Een Oosterse Kerst

21 december 2017 at 15:59 Comments are Disabled

Nog maar drie avonden koken en dan is het Kerst. Voor de één een heerlijk culinair feest, voor de ander een gruwel. Daar gaan wij wat aan doen. Het hoeft namelijk niet wéér die eeuwige carpaccio, reerug en bavarois te worden. Nee, we gaan ‘t dit jaar eens helemaal andersRead More

Ons' Lieve Heer op Solder, OLHOS. Museum Amstelkring. Oudezijds Voorburgwal

Kerstmis in een schuilkerk

21 december 2017 at 15:57 Comments are Disabled

Verborgen op de Oudezijds Achterburgwal vind je Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Oorspronkelijk was dit een schuilkerk waar katholieken in de tijd van de reformatie heimelijk hun geloof konden belijden. Nu het bijna kerstmis is, besteden wij aandacht aan dit pareltje in de oude binnenstad. Arvid Wiegerinck vertelde ons watRead More

What’s Cooking? Zalige Zalm voor de kerstdis

What’s Cooking? Zalige Zalm voor de kerstdis

21 december 2017 at 15:55 Comments are Disabled

Tijdens de kerstperiode is het bedenken van een goed menu voor de feestdagen wel een van de grootste uitdagingen. Om je daarbij te inspireren, spraken wij met Bastiaan Doesburg, corporate chefkok van UMH Group, wat staat voor Uitsluitend Mooie Horeca, en Maison de George. Luister hier naar smaakmakende tips enRead More

Mag ’t ‘Een onsje minder’ zijn?

Mag ’t ‘Een onsje minder’ zijn?

21 december 2017 at 15:53 Comments are Disabled

‘Een onsje minder‘ is een actie voor een verbod op vleesreclame; een initiatief van ‘duurzaamheidsrebel’ Natascha Kooiman. Vier jaar geleden richtte Natascha Smaackmakers op,  waarmee zij streeft naar meer plantaardig en minder dierlijk aanbod in de restaurantwereld. Een succesvol initiatief, want sinds twee jaar is Smaackmakers lid van de adviesraadRead More

Nieuwe permanente opstelling Stedelijk Museum

17 december 2017 at 13:36 Comments are Disabled

Stedelijk Base is de permanente opstelling van hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk Museum. De presentatie beslaat de gehele nieuwe vleugel van het museum en toont een selectie van bijna 700 werken, gegroepeerd rond historische bewegingen, maatschappelijke thema’s en invloedrijke kunstenaars. Verslaggever Sandra Singh mocht vooraf een kijkje nemen.Read More

‘De Stille Kracht’ met Jip van den Dool

‘De Stille Kracht’ met Jip van den Dool

15 december 2017 at 15:06 Comments are Disabled

Ivo van Hove, regisseur en directeur van Toneelgroep Amsterdam, begon in 2015 aan zijn Couperustrilogie die in dit jaar zijn voltooiing bereikte met het derde deel. De drie delen, De stille kracht, De dingen die voorbijgaan en Kleine zielen, zijn dit seizoen in de schouwburg te zien. Emma Louise Diest sprak met acteurRead More

Rondleiding voor blinden en slechtzienden in Van Loon Museum

Rondleiding voor blinden en slechtzienden in Van Loon Museum

14 december 2017 at 16:30 Comments are Disabled

Museum van Loon aan de Keizergracht gaat kunst toegankelijk maken blinde en slechtziende mensen. Het museum heeft een manier bedacht om het voor deze groep mogelijk te maken om de exposities in het museum en het gebouw als geheel te ervaren. Vanaf februari zal er elke eerste zondag van deRead More

What’s Cooking: Makreel met marinade

What’s Cooking: Makreel met marinade

14 december 2017 at 16:30 Comments are Disabled

In What’s Cooking hebben wij vandaag Chef Jos Timmer van restaurant De Kas. Sinds april is Jos de nieuwe chef van de Kas. Hij heeft van dit restaurant in Watergraafsmeer een plek gemaakt waar gasten worden verrast door eigenzinnige smaken en verse, mooie ingrediënten, uit eigen kas of uit deRead More