What’s Cooking?
Dat vragen we vandaag aan Arturo Dalhuisen, chefkok van de White Room in het Krasnapolsky hotel.
Restaurant de White Room in Krasnapolsky serveert high dinner en lunch, en bevindt zich daarmee in een hoger segment dan het bekende Grand Café Krasnapolsky. In de White Room waan je je echt in het verleden: het restaurant is zeer klassiek in goud en wit ingericht, de kunst aan de wanden dateert van rond 1850.
Krijgen we ook een recept uit de negentiende eeuw? Emma Louise Diest vroeg het Arturo:
Recept van Arturo: CHOCOLADE MOELLEUX
225 gram pure chocolade,
225 gram zachte boter
3 hele eieren
4 eidooiers
90 gram suiker
90 gram bloem
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Smelt chocolade en boter au-bain-marie.
Meng, van het vuur af, de overige ingrediënten erdoor.
Spuit het beslag in vormpjes ter grootte van een halve tennisbal en bak 7 minuten in de oven.
De chocolademoulleux zijn goed wanneer de buitenkant gaar is en de chocolade aan de binnenkant nog vloeibaar is.
foto Krasnapolsky: wikimedia