In deze aflevering van What’s Cooking spraken wij met chef-kok Herb van Drongelen over het nieuwe restaurant Bistro Berlage. Van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, start met Bistro Berlage een nieuw culinair avontuur in Amsterdam.
Borrelen kan aan de mooie eilandbar en op de kaart voor lunch en diner vind je eigentijdse klassiekers.
Dit alles op een unieke locatie met een elegant interieur in de monumentale Beurs van Berlage.
Herb van Dongelen geeft ons een verrassend recept uit het dorp waar hij werd geboren…
Luister hier het interview terug en waag je vervolgens aan het heerlijke recept van Herb. Bon appetit!
Zootje van slibtong (4 personen)
Ingrediënten:
- 8 slibtongetjes
- 1 kilootje mooie vastkokende aardappel (bv. Desire of Charlotte)
- 200 gram roomboter
- 40 ml witte azijn
- halve eetlepel zwarte peper (grof gemalen)
- zeezout, naar smaak
- 2 eetlepels van het kookvocht van de aardappelen
Kook de aardappelen precies gaar in licht gezouten water en bewaar 2 eetlepels van het kookvocht.
Zet de boter met de azijn en de peper op een heel laag vuurtje en roer zeer regelmatig. Laat dit onder geen beding te heet worden, want dan gaat het schiften. Voeg de 2 eetlepels aardappelkookvocht toe voor een betere binding. Breng wanneer de massa tot een saus is geroerd op smaak met wat zeezout.
Pocheer de slibtongetjes ongeveer 8 minuten in gezouten water en haal de filets van de graat.
Leg de aardappels op een bord, kneus ze enigszins, leg de visfilets hierop en doe hier flink wat saus over.
Eet smakelijk.
Foto: Twycer
More Berichten for Show: Scheltema Live